Osnovna djelatnost tvornice Srebreničanka je prerada i konzerviranje krompira.

 

 

Osnovni proizvodi kompanije su:

  • Pomfrit – pakovanje od 1000 gr i 2500 gr (riječ je o proizvodu koji je polupržen i brzo smrznut)
  • Kriške od krompira – pakovanje od 750 gr i 2500 gr (riječ je o kriškama krompira koje su polupržene i brzo smrznute)
  • Pljeskavice od krompira – pakovanje od 750 gr i 2500 gr

Pored ovih proizvoda, u budućnosti Srebreničanka planira proširivanje proizvodne linije od krompira (sa akcentom na proizvodnju kroketa), te namjerava kupcima pružiti svestranu ponudu smrznutog voća i povrća.

Srebreničanka D.O.O. Srebrenica je relativno mlada tvornica koja je sa svojim proizvodima tek izašla na šire tržište, ali je za vrlo kratko vrijeme privukla veliki broj kupaca zahvaljujuću kvaliteti svojih proizvoda od krompira. Tvornica trenutno izvozi 80% svojih proizvoda na strano tržište, dok ostalih 20% proizvoda plasira na domaće tržište.
Menadžment Srebreničanke je od samog početka osnivanja kompanije bio svjestan konzumne vrijednosti krompira i krompirskih proizvoda, imajući u vidu da je krompir dominantna poljoprivredna kultura u prehrani stanovništva zemalja na Balkanskom poluostrvu. Od početka 2015. godine kompanija Srebreničanka je potpisala ugovore o partnerstvu sa zadrugama, kompanijama i pojedincima, s ciljem osiguravanja potrebnih količina krompira. Zahvaljujući najsavremenijoj svjetskoj tehnologiji i izvanrednom domaćem krompiru, kompanija Srebreničanka na tržište svakodnevno plasira pomfrit vrhunskog kvaliteta. Garanciju idealnom proizvodu daje i pogonska laboratorija Srebreničanke koja neprestano prati kvalitet sirovina i gotovog proizvoda.
Moderno vrijeme dalo je posebnu šansu upravo pomfritu, koji se kao brza hrana služi na ulici, ali i kao izvanredan prilog u prestižnim restoranima, te kao ukusan obrok na blagovaonskim stolovima svih domova. Vođeni tim zahtjevima i potrebama Srebreničanka je tržištu ponudila najbolji i najkvalitetniji pomfrit, ali i druge originalne proizvode od krompira.
Tvornica za proizvodnju pomfrita Srebreničanka pokrenuta je jer se pojavila potreba za proizvodnjom domaćeg pomfrita, što je istovremeno smanjilo uvoz značajnih količina pomfrita i drugih proizvoda od krompira iz susjednih zemalja. Proizvođači krompira u regiji već su vidjeli svoju šansu u pokretanju tvornice u Srebrenici, tako da je već sad pomfrit proizveden u Srebreničanki pronašao svoje mjesto na tržištima većine zemalja u regiji.
Prehrambene navike balkanskog stanovništva suptilno su kreirane na temelju autohtonih i prilagođenih sorti krompira, tako da je paleta proizvoda kompanije Srebreničanka adekvatno odgovorila izuzetno zahtjevnom tržištu. Ekološki očuvano zemljište u okolici Srebrenice, visoki standardi proizvodnje i obrade krompira (uključujući certifikat ISO 9001), daju proizvodima kompanije Srebreničanka neprikosnoven kvalitet, kvalitet koji su kupci, klijenti i poslovni suradnici već prepoznali.

Instalirani proizvodni kapaciteti tvornice iznose čak 2 tone gotovog proizvoda na sat. Uz puni radni kapacitet, tvornica dnevno proizvede skoro 30 tona gotovih proizvoda, a godišnje do 7.600 tona.

Ovakva proizvodnja je rezultat pažljivo izrađenog poslovnog plana, koji podrazumijeva povećanje nivoa obučenosti zaposlenika i pozicioniranje Srebreničanke na tržištu kao novog i jedinog proizvođača pomfrita i kriški krompira na prostoru BiH i susjednih država.

Vizija kompanije je proširiti paletu proizvoda i na ovaj način osvojiti nova evropska tržišta, te u isto vrijeme zadržati izniman kvalitet cjelokupne proizvodne linije.

Misija kompanije Srebreničanka je proizvesti najkvalitetnije produkte od autohtonih sorti krompira, i tako adekvatno udovoljiti zahtjevima tržišta i suptilnim ukusima kupaca.

Radno vrijeme

Ponedjeljak

-

Utorak

-

Srijeda

-

Četvrtak

-

Petak

-

Subota

-

Nedjelja

-

Adresa

Adresa:

Maršala Tita bb, 75430 Srebrenica

GPS:

44.121517586413, 19.292206764221

Telefon:
Plan My Route
Direktor / Predsjednik uprave:

Osman Agić