Tradicija kožarstva u tešanjskom kraju mjeri se u stoljećima. U historiji ovog kraja vide se podaci o postojanju kožarske obrade i proizvodnje još od 15 stoljeća. Nastavljajući tu tradiciju, u gotovo dvije decenije postojanja kompanije Koteks, uspostavljeni su odlični poslovni odnosi sa dobavljačima i kupcima, te je odgovoran rad ove kompanije postigao povjerenja na tržištu.

 

Koteks d.o.o. iz Tešnja, predstavlja jedno od vodećih imena u kožarstvu na prostorima BiH, a i mnogo šire. Osnovna djelatnost je otkup i prerada krupne i sitne kože, proizvodnja kožne konfekcije, muške i ženske konfekcije, te raznih galanterijskih dodataka i obuće. Iz proizvodnih pogona Koteks-a izlaze proizvodi vrhunskog kvaliteta iz programa sirove kože, kožne i tekstilne konfekcije, modne i radne odjeće i obuće, HTZ opreme i kožne galanterije.

Široki asortiman proizvoda uključuje i opremu za policiju i vojsku, opremu za zaštitarske agencije, balističku opremu i opremu za javni red i mir, motociklističku opremu, opremu za sport, lov i ribolov, zaštitnu opremu, obuću i kožnu konfekciju i galanteriju, te usluge presvlačenja sjedišta i enterijera vozila.

Koteks vjeruje u:

  • stvaranje novih kvalitetnih bosanskih proizvoda
  • oporavak i prosperitet kožarske industrije
  • naše uposlenike koje smatramo najvrjednijim kapitalom
  • poštivanje zakona i “fair play”
  • zadovoljavanje zahtjeva domaćih i inozemnih kupaca, te domaćih dobavljača
  • zajednički rad svih partnera i uposlenika koji vode jednom cilju
  • zajedničko donošenje odluka među poslovnim partnerima

Koteks upošljava oko 200 radnika sa više od 100 koji su kvalificirani radnici za proizvodnju različitih proizvoda od kože. Veliki dio njih je obučen i stručno osposobljen u vlastitom sistemu obuke Koteks kompanije. Kompanija poslovne aktivnosti obavlja u skladu sa sljedećim standardima: ISO 9001-2008; ISO 14001-2004; OHSAS 18001-2007.

Naša vizija je biti vodeća industrija kože u Bosni i Hercegovini s ciljem proizvodnje visokokvalitetnih proizvoda i stvaranje novih vrijednosti, što se planira postići primjenom moderne tehnologije, zadovoljavanjem i unapređivanjem ekoloških standarda u skladu s održivim razvojem, stvaranjem kvalitetne i obrazovane radne snage, te pravovremenim i odgovornim ispunjavanjem obveza prema dobavljačima i kupcima.

Naša misija je ponuditi tržištu proizvode vrhunske kvalitete u zajedničkoj saradnji naših poslovnih partnera, naših uposlenika i cjelokupne društvene zajednice.


Radno vrijeme

Ponedjeljak

-

Utorak

-

Srijeda

-

Četvrtak

-

Petak

-

Subota

-

Nedjelja

-

Adresa

Adresa:

Bukva bb, Tešanj

GPS:

44.635184881872, 18.009209632874

Telefon:
Plan My Route
Direktor / Predsjednik uprave:

Muharem Sejdić