Osnovni proizvodni program koji nudi UNIS TOK Kalesija čine otkivci za autoindustriju, proizvodi za šinska vozila i ostali proizvodi.

 
 
UNIS TOK je ponosan da predstavi svoje proizvode, a tu spadaju:

  • Otkivci za autoindustriju ( prstenovi za ležajeve, čahure, glavčine, prirubnice)
  • Proizvodi za šinska vozila (prstenaste opruge za putničke i teretne vagone, uređaj čeonog tegljenika sa prstenastom oprugom, čahurasti odbojnici sa prstenastom oprugom)
  • Ostali proizvodi

U proizvodnji opruga i odbojno – vlačnih naprava želimo zadržati lidersku poziciju u regionu Jugoistočne Evrope, te istražiti i osvojiti nova tržišta u evropskim i azijskim zemljama, u kojima se ovi proizvodi koriste.

Planirana rekonstrukcija domaće željeznice i razvoj metalnog kompleksa za nas su velika šansa, u prvom redu kao dodatne mogućnosti plasmana naših proizvoda, ali i u domenu nabavke repromaterijala, rezervnih dijelova i brojnih drugih specifičnih proizvoda i usluga koje koristimo.

Tvornica otkivaka i odbojno-vlačnih naprava UNIS TOK Kalesija osnovana je 1984. godine u okviru sistema UNIS Sarajevo- jedne od najvećih bosanskohercegovačkih privrednih organizacija.

Interakcija ključnih faktora – proizvodne mogućnosti, siguran kvalitet, obezbijeđeno tržište, stručni, kreativni i motivirani zaposlenici i opći ugled kompanije – temelj je na kojem počiva trajna razvojna perspektiva UNIS TOK-a.

Proizvodi UNIS TOK-a se već primjenjuju u najzahtjevnijim mašinskim sklopovima, uglavnom u automobilskoj industriji i željeznici, pri prvoj ugradnji, čiji su standardi kvaliteta izuzetno visoki i neupitni.

Preduzeće sa novim proizvodnim programom – prstenovi za ležajeve, dobiveni tehnologijom kovanja sa valjanjem – dospjelo je ući na nova tržišta u automobilskoj industriji, te se danas spomenuti prstenovi nalaze u teretnim motornim vozilima marke Mercedes, Volvo, Man, Scania i DAF, kao i u velikom broju građevinskih mašina. Uz to je zadržan i raniji proizvodni program odbojno-vlačnih naprava za šinska vozila.

Tvornica posjeduje kovačke kapacitete konstruirane za proizvodnju više od 3 miliona otkivaka godišnje ili 7.600 tona godišnje prerade čelika, sa trendom stalnih ulaganja i povećanja kapaciteta.

Proizvodi UNIS TOK-a izvoze se u Austriju, Njemačku, Srbiju, Crnu Goru, Francusku, Mađarsku, Italiju, Hrvatsku i Tursku.

Tvornica je 100 % u privatnom vlasništvu i trenutno zapošljava 220 radnika.

Naša misija je da na evropskom i svjetskom tržištu postignemo dugoročno stabilnu poziciju kao pouzdan i kooperativan isporučilac proizvoda za autoindustriju i šinska vozila.
Naša vizija podrazumijeva usmjerenost prema kupcu, kvalitet proizvoda, kao i stalan rast i razvoj, povećanje efikasnosti i efektivnosti poslovanja.

 

Radno vrijeme

Ponedjeljak

08-16

Utorak

08-16

Srijeda

08-16

Četvrtak

08-16

Petak

08-16

Subota

-

Nedjelja

-

Adresa

Adresa:

Senada Mehdina Hodžića 34, Kalesija

GPS:

44.436838082414, 18.882931709322

Telefon:
E-mail:
Kontaktirajte menadžment
Plan My Route
Direktor / Predsjednik uprave:

Mensur Hukić