Proizvodi iz Bosne i Hercegovine na sajmu prehrane “WorldFood Moscow 2017”

Proizvodi iz Bosne i Hercegovine na sajmu prehrane “WorldFood Moscow 2017”
Aktuelnosti Novosti Vijesti iz privrede

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, u suradnji sa Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, organizirala je izlaganje kompanija iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom sajmu prehrambenih proizvoda – WorldFood Moscow 2017, koji se održava od 11. – 14. septembra 2017.godine u Moskvi (Ruska Federacija).

Na štandu Bosne i Hercegovine izlažu kompanije Malo Sunce Mostar, MBA Centar Sarajevo, Zerra Investment Group (Hepok Mostar i Brčko), Halilović Sarajevo i Elmar Trebinje. Pored navedenih kompanija, Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora BiH je na štandu organizirala info pult na kojem se posjetioci mogu informisati o privredi Bosne i Hercegovine i mogućnostima za saradnju, te o kompanijama iz oblasti prehrambene industrije.

WorldFood Moscow je značajan međunarodni događaj za industriju hrane i pića i predstavlja odličnu priliku za promociju proizvoda na ruskom tržištu. Svake godine sajam privuče ogromnu publiku veletrgovaca, distributera i trgovaca.

Očekuje se da će posjeta ovom prestižnom sajmu rezultirati povećanjem izvoza, kako kompanija koje izlažu tako i ukupnog izvoza prehrambenog sektora Bosne i Hercegovine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa