Xella Group proizvodi i prodaje građevinski materijal (YTONG i Hebel autoklavirani porobeton), Silka silikatnu opeku te Multipor mineralne termoizolacione ploče.


 
Kompanija je, također, vodeći dobavljač visokokvalitetnih sistema suhe gradnje – Fermacell i proizvođač mineralnih termoizolacionih ploča – Multipor, te jedan od vodećih europskih dobavljača kreča i krečnih proizvoda Fels.

U 2014. Xella Group je ostvarila prodaju od oko 1,27 milijardi €, sa 6.686 zaposlenih osoba (FTE na dan 31. decembar 2014. godine).
Indirektni vlasnici su privatne kompanije PAI partneri i Goldman Sachs Capital Partners.

Velika međunarodna kompanija iz Njemačke Xella International postala je 2008. godine većinski vlasnik preduzeća Siporex d.d. iz Tuzle.
Xella BH d.o.o. od 2009. godine proizvodi i prodaje najkvalitetniji građevinski materijal pod robnom markom YTONG. U svom sastavu tvrtka ima razgranatu prodajnu mrežu na čitavoj teritoriji Bosne i Hercegovine.

Prodaja je organizirana prema suvremenom sistemu poslovanja, tako da su prodajne regije, vanjski predstavnici, magazini, nabavka i sve ostalo vezano za poslovanje tvrtke podređeni ciljanom povećanju produktivnosti i prodaje, i uspješnom strateškom pozicioniranju na tržištu. Važno je istaći da je Xella tehnologija u Bosni i Hercegovini istovjetna onoj u Njemačkoj. Sve je standardizirano prema najvišim evropskim industrijskim i proizvodnim normama, što znači da nema nikakve razlike u proizvodnji za bosanskohercegovačko i zapadno tržište. Standard kvaliteta je podređen DIN normi, koja je mnogo strožija u odnosu na francuske i druge zapadnoevropske standarde.

Važno je napomenuti da se kvalitet proizvoda kontroliše svakodnevnim unutarnjim kontrolama i periodičnim certificiranjem od strane vodećih Instituta za ispitivanje kvaliteta proizvoda u zemlji i inostranstvu.

YTONG robna marka postala je prepoznatljiv brand na svim tržištima naše regije. YTONG je savremeni građevinski materijal za zidanje iz grupe porobetona, koji zbog svoje poroćelijaste strukture i savremene tehnologije proizvodnje danas predstavlja garanciju kvaliteta koja omogućava odličnu toplotnu izolaciju.
Danas, Xella BH i robna marka YTONG su na mnogim područjima sinonimi za suvremeno građevinarstvo i uglednu gradnju.

Misija tvrtke je reprezentirati inovativnost i kvalitetu prestižnih proizvođača na međunarodnom i domaćem tržištu građevinskih materijala, garantirati kakvoću usluga i brinuti o svim potrebama kupaca.

Vizija tvrtke je biti uvijek korak ispred svih kada su u pitanju suvremena rješenja u gradnji, upotreba prirodnih sirovina za proizvodnju, razvoj novih tehnologija i briga o zdravom životnom prostoru.

Radno vrijeme

Ponedjeljak

-

Utorak

-

Srijeda

-

Četvrtak

-

Petak

-

Subota

-

Nedjelja

-

Adresa

Adresa:

Nikole Tesle 3, Tuzla

GPS:

44.528207782988, 18.625627503164

Telefon:
Plan My Route
Direktor / Predsjednik uprave:

Emir Kadrić