Od 1999. godine, pored trgovine i transporta, tvrtka se počinje baviti i proizvodnjom, pakiranjem i trgovinom začina VEGAMIX – dodatka jelima sa sušenim povrćem, te 2004. godine mijenja naziv u VEGA-MIX d.o.o. Živinice. Centralne aktivnosti preduzeća danas predstavljaju proizvodnja i pakovanje začina VEGAMIX te ekskluzivna distribucija soli za područje BiH, u saradnji sa Solanom Tuzla.
 

Osnovna djelatnost tvrtke Vega-Mix Živinice na samom početku bila je trgovina na veliko i malo, prvenstveno trgovina prehrambenim proizvodima, te transport roba na domaćem i međunarodnom tržištu.
Osnovni proizvod firme je začin VEGAMIX, proizvod na bazi soli uz dodatak sušenog povrća. VEGAMIX začin se koristi kao dodatak jelima od povrća i mesa a naročito obogaćuje ukus kuhanih jela. VEGAMIX se proizvodi po vlastitom receptu, na koji je kompanija izrazito ponosna. Začin VEGAMIX je od samih početaka osvajao nagrade i priznanja kao potvrdu kvalitete i izvrsnosti proizvoda. Između ostalih nagrada, začin je dobitnik 10 zlatnih medalja za kvalitet na raznim sajmovima u zemlji i inostranstvu.

Uz postojeće poslovne jedinice, kao što su proizvodnja začina, plasman soli i slovenačkih vina, Vega-Mix je u proteklim godinama otvorio i nove poslovne jedinice diljem zemlje, čime tvrtka nastoji približiti svoje proizvode čitavom bosanskom tržištu.
Ugovor o prodaji soli na bosanskohercegovačkom tržištu sa tuzlanskom Solanom je još jedan važan aspekt poslovanja tvrtke Vega-Mix. Kompanija  je također započela i plodnu saradnju sa kompanijom  Metlika, poznatim slovenačkim proizvođačem vina.
Firma za proizvodnju začina Vega-Mix proširila je svoju djelatnost i na dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju, te je u Tuzli osnovala poslovnu jedinicu Sanitacija, koja zapošljava vrhunski educirane i osposobljene kadrove sa zavidnim iskustvom, spremne za izvršavanje svih poslovnih zadataka. Sistem rada prilagođen je i izvršava se po standardima ISO 9001:2008.

Misija kompanije Vega-Mix je proizvodnja kvalitetnih začina i dodataka jelima, prije svega začina Vegamix, proširenje poslovnog utjecaja na tržištu i neprestano ulaganje u savremenu proizvodnju.

Vizija kompanije je prerasti u visokoprofilnu uvozno-izvoznu kompaniju, proširiti svoju osnovnu djelatnost na turizam,  ugostiteljstvo i generalno zastupništvo inostranih proizvoda.

Radno vrijeme

Ponedjeljak

08-16

Utorak

08-16

Srijeda

08-16

Četvrtak

08-16

Petak

08-16

Subota

08-16

Nedjelja

-

Adresa

Adresa:

Magistralni put-A 224 Maline, Živinice

GPS:

44.4741586, 18.6220676

Kontaktirajte menadžment
Plan My Route
Direktor / Predsjednik uprave:

Ćazim Omić