Kompanija Variplast d.o.o. je utemeljena 1983. godine kao samostalna zanatska radnja za preradu plastičnih masa.

 

Sazdana na porodičnim temeljima, pomno prateći trendove i dostignuća u okviru svoje djelatnosti, za Variplast se može reći da iz godine u godinu uspješno ostvaruje svoju jasno predstavljenu viziju jedne od najvažnijih tvrtki  u sektoru prerade i proizvodnje plastike. Osnovna djelatnost tvrtke je prerada plastičnih masa, proizvodnja folija i proizvoda na bazi folija.

Tradicija, profesionalizam, kvalitet, stručni kadrovi, investicije i stalna unaprjeđenja osnovne su odrednice politike Variplasta.

Dugogodišnje zalaganje, kvalitet i raznovrsnost proizvoda i usluga, poštivanje rokova i briga o klijentima i društvena odgovornost donijeli su Variplastu zavidne poslovne rezultate i čvrstu tržišnu poziciju, ne samo na tržištu BiH već i na tržištima susjednih zemalja i šire.

Svi Variplastovi proizvodi nastaju u vrhunski uređenim proizvodnim prostorima smještenim u industrijskoj zoni u Gračanici, na površini od 6000 m2. Svoju primjenu nalaze, kako u različitim privrednim granama (građevinarstvo, prehrambena, tekstilna i hemijska industrija) tako i u oblastima široke potrošnje (supermarketi, prodajni objekti i butici).

Tehnologija prerade polietilenskih materijala tvrtke Variplast čini kompletan proces u izradi ambalaže koja ima široku primjenu u mnogim granama industrije. Rezultat ovakve proizvodnje su moderno dizajnirani i tehnički kvalitetni proizvodi, sposobni da odgovore potrebama i najzahtjevnijih kupaca.

Prihvatljiva cijena, ekonomičnost i brzina isporuke su samo neke od prednosti ovih proizvoda. Proizvodnja je ekološki prihvatljiva, što znači da je nastali tehnološki otpad moguće reciklirati i vratiti u proces proizvodnje.

Impresivan asortiman proizvoda tvrtke Variplast uključuje LDPE i HDPE folije za građevinarstvo i poljoprivredu, termoskupljajuće folije, folije za industriju, hidroizolacione trake, upozoravajuće trake te zaštitne folije u građevinarstvu, LDPE i HDPE vrećice sa i bez štampe, zatim DKT vrećice, SGS vrećice, vrećice za otpatke i domaćinstvo, PP vrećice i STRETCH folije.

Jedan od prioriteta Variplasta je i ispunjavanje svih ekoloških uvjeta za proizvodnju, zbog čega je Variplast jedan od uzora u težnji za očuvanjem okoline.

Tehnološki proces proizvodnje odvija se po principima: CERTIFIKAT ISO 9001:2008

Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu, kupci prepoznaju kvalitet koji imaju Variplastovi proizvodi te im se zbog toga iznova vraćaju. Nabavkom nove opreme Variplast ima za cilj još više zadovoljiti kupce, povećati proizvodne kapacitete, te stvoriti priliku za izlazak na nova tržišta.

Misija kompanije je napraviti kvalitetne proizvode koji se svakodnevno koriste se u prehrambenoj, tekstilnoj i hemijskoj industriji, građevinarstvu, poljoprivredi kao i objektima široke potrošnje.
Vizija kompanije je jasna i precizna: postati jedna od najznačajnijih i najpouzdanijih kompanija u BiH u oblasti prerade plastike, trgovine, uvoza i izvoza.

Radno vrijeme

Ponedjeljak

08-16

Utorak

08-16

Srijeda

08-16

Četvrtak

08-16

Petak

08-16

Subota

08-16

Nedjelja

-

Adresa

Adresa:

Ulica Gračaničkih gazija

GPS:

44.69085183443, 18.297783925934

Telefon:
Kontaktirajte menadžment
Plan My Route
Direktor / Predsjednik uprave:

Hasić Mujo