Suman d.o.o. u Gračanici je osnovan 1991. godine. Od svog zasnivanja kontinuirano investira u znanje i edukaciju zaposlenih, te proizvodne kapacitete i nova tržišta.
 

Osnovna djelatnost je proizvodnja proizvoda za zaštitu od sunca. Glavni proizvodi su tende, suncobrani, alu žaluzine, trakaste, rolo i panel zavjese, te zastave i baneri. Ono što izdvajamo iz širokog asortimana je najmodernija Pergola tenda, sa cjelogodišnjom upotrebom namijenjena za natkrivanje privatnih i ugostiteljskih objekata većih površina. Zahvaljujući težnji ka stalnim poboljšanjima, kompanija odgovorno tvrdi da u grupaciji roba i usluga na polju proizvoda za zaštitu od sunca, nema direktnog rivala koji objedinjuje i djeluje unutar tako širokog i složenog asortimana. Kompanija se stoga fokusira na:

  • Permanentna pokrivenost usluga na području BiH i Republike Hrvatske
  • Garantni rok na proizvode
  • Usluge održavanja i servisiranja
  • Mogućnost izmjene starog i dotrajalog platna na suncobranima i tendama
  • Fleksibilnost dostave na adrese prodajnih centara
  • Mogućnost izrade narudžbi manjih količina
  • Kratki rokovi izrade i brza isporuka

Suman d.o.o. je lider na tržištu proizvoda za zaštitu od sunca. Proizvodni pogoni su locirani u Gračanici, dok se prodaja vrši i putem predstavništva u Sarajevu, te mrežom zastupnika u cijeloj BiH, a u Hrvatskoj posredstvom sestrinske firme smještene u Zagrebu i mrežom njenih predstavništava. Suman je izvozno orijentirana kompanija, te preko 65% proizvoda se izvozi na tržišta Njemačke, Holandije, Francuske, Izraela, Litvanije, Slovenije, Austrije, Srbije, Makedonije i Crne Gore.

Trenutno broji 49 zaposlenih, kvalifikacijske strukture VSS i SSS. Svake godine se vrši obuka proizvodnog i prodajnog osoblja u skladu sa procjenama menadžmenta.

Dinamika rada i razvoja uspješno je izgradila kompaniju u ponosnog vlasnika ISO certifikat 9001:2008. U 2015. godine investirano je u kupovinu 44.640 m2 zemljišta, 1.995 m2 proizvodnih objekata, 452 m2 administrativnih objekata, kupovinu opreme za šivaone i montažu suncobrana, kupovinu softvera za praćenje proizvodnje, te širenje generalnih kapaciteta proizvodnje suncobrana za inostrana tržišta. I u budućnosti planirano je ulagati u proizvodne kapacitete, kao i razvoj novih proizvoda u sklopu postojeće palete.

Naša vizija je kontinuiran razvoj preduzeća u tehničko-tehnološkom smislu sa permanentnim stremljenjem ka kvalitetnom i modernom usavršavanju pomno birajući i obučavajući najkreativnije mlade kadrove.

Naša misija jeste ponuditi proizvode za zaštitu od sunca, proizvedene po najnovijim tehnologijama, najboljeg kvaliteta i po pristupačnim cijenama.

Radno vrijeme

Ponedjeljak

08-16

Utorak

08-16

Srijeda

08-16

Četvrtak

08-16

Petak

08-16

Subota

08-12

Nedjelja

-

Adresa

Adresa:

Branilaca grada bb Gračanica

GPS:

44.692514709245, 18.286883116611

E-mail:
Kontaktirajte menadžment
Plan My Route
Direktor / Predsjednik uprave:

Hazema Halidović