Osnovna djelatnost kompanije je distribucija i servis rudarsko-građevinske mehanizacije i filtracijskih sistema, te zastupništvo svjetski poznatih proizvođača motora, građevinske mehanizacije, i opreme.

 
 

Remex d.o.o. je ponosan na plodonosnu saradnju koju ima sa kompanijama Cummins, Fleetguard i XCMG, a dokaz tome je duga lista uspješne saradnje i posredovanja na bosanskohercegovačkom tržištu.

Remex d.o.o. vrši usluge distribucije opreme spomenutih proizvođača prema specifičnim zahtjevima i željama kupaca, ali i usluge dostave ove opreme zračnim, prekookeanskim i drumskim transportom. To znači da Remex u cijelosti preuzima odgovornost nabavke i dostave željenog proizvoda. Također, Remex garantira stalnu raspoloživost servisnih usluga i rezervnih dijelova, i stručno osoblje koje može udovoljiti svim zahtjevima tržišta.

Remex je kompanija sa preko 20 godina iskustva u servisiranju i distribuciji:

– Rudarske mehanizacije
– Građevinske mehanizacije
– Cestovnih strojeva
– Filtracijskih sistema

Zastupništvo kineske kompanije XCMG, lidera u industrijskoj proizvodnji rudarskih mašina, građevinske mehanizacije i cestarskih mašina, podrazumijeva nabavku, dostavu i servisiranje širokog asortimana rudarsko-građevinske mehanizacije i cestovnih mašina:

– Utovarivači
– Grederi
– Kamionske dizalice
– Kranovi
– Viljuškari
– Finišeri

Remex d.o.o. je ovlašteni zastupnik kompanija Fleetguard i Cummins, odnosno distributer i serviser Cummins motora za građevinske i rudarske mašine, te distributer i dobavljač kvalitetnih Fleetguard filtera za ulje i gorivo, filtera hidraulike i specijalnih filtera, posebno dizajniranih kako bi zadovoljili potrebe Cummins motora. Također, Remex d.o.o. distribuira i servisira Atlas Copco opremu za građevinarstvo, rudarstvo i cestovna opremu, kao što su valjci, kompresori, sjekači betona, vibro igle, pumpe i rasvjetni stubovi.

U sklopu svojih usluga Remex d.o.o. vrši metodičko utvrđivanje kvarova i pronalaženje adekvatnih načina za uklanjanje tih kvarova, zatim redovne i vanredne servise, podmazivanja, kontrolu i provjeru ispravnosti građevinskih mašina i motora.

Misija kompanije je unaprijediti odličnu saradnju sa prestižnim proizvođačima građevinske mehanizacije, filtera i motora, te opravdati povjerenje kupaca ponudom sigurnih i kvalitetnih proizvoda.
Vizija kompanije je biti među vodećim zastupničkim tvrtkama u regiji, proširiti postojeće djelatnosti na nova tržišta, te uz moderan poslovni pristup zadovoljiti visoke standarde svojih poslovnih saradnika.

Radno vrijeme

Ponedjeljak

-

Utorak

-

Srijeda

-

Četvrtak

-

Petak

-

Subota

-

Nedjelja

-

Adresa

Adresa:

Husinskih rudara br. 35, 75000 Tuzla

GPS:

44.524072843358, 18.626206397967

Telefon:
E-mail:
Plan My Route
Direktor / Predsjednik uprave:

Mešković Redžvel