Plastex D.O.O.  je osnovan 1986. godine i predstavlja proizvodno preduzeće za preradu polimernih materijala i izradu fleksibilne ambalaže . Locirano je u industrijskoj zoni Gračanice, u ulici Gračaničkih Gazija bb, na površini od 6.000 m2, čiju strukturu čine vlastiti pristupni put, trafo stanica, upravna zgrada i 4 proizvodne hale od 3.500 m2.

 

Osnovna djelatnost firme  je prerada polimernih materijala postupkom ekstrudiranja i  izrada širokog spektra fleksibilne ambalaže. Plastex ima godišnju preradu od 2000 tona fleksibilnih materijala. Jasan razvojni put, kvalitetna strategija te dobra organizacija obezbijedili su Plastexu mjesto među vodećim kompanijama ove vrste u Bosni i Hercegovini.

Plastex upošljava 70 visoko educiranih i osposobljenih radnika, koji stečenim iskustvom i znanjem odgovaraju svakom zahtjevu postavljenom od strane kupca i tržišta.  Menadžment Plastexa čini mlad i obrazovan kadar, koji ima jasnu viziju razvoja preduzeća.

Referentna lista kupaca i potrošača koji na bosanskohercegovačkom tržištu sarađuju sa Plastexom su garancija uspjeha u daljem razvoju, kao i potvrda dosadašnjeg uspjeha. Tehnologija prerade polimernih materijala postupkom ekstrudiranja, fleksografije (štampe), konfekcioniranja i regeneracije čine jedan kompletan proces u izradi fleksibilne ambalaže. Fleksibilna ambalaža ima veoma široku primjenu u prehrambenoj, hemijskoj, tekstilnoj i ostaloj industriji, te predstavlja najvažniji dio Plastexove proizvodnje. Plastex D.O.O. proizvodi ambalažu visokog kvaliteta, pa je zbog sposobnost firme da kontinuirano  iznosi na tržište vrstan produkt,  Plastex već dugo vremena u samom vrhu bosanskohercegovačkih prerađivača polimernih materijala.

Pored toga što Plastex D.O.O tržištu može ponuditi kvalitetnu ambalažu, firma također posjeduje i efektna rješenja za dizajn i izgled ambalaže, sa mogućnošću izrade reklamnih poruka štampanih u 6 boja. Savremene automatizirane mašine i oprema su, također, značajan resurs sa kojim firma raspolaže i zbog kojih je moguće odgovoriti na sve zahtjeve kupaca i klijenata. Vlastiti skladišni prostor kompanije Plastex pruža mogućnost za stvaranje zaliha gotovih proizvoda za najvjernije kupce.

Partnerski odnos, disciplina, odgovornost, stručnost, susretljivost i lojalnost učinili su Plastex jednim od najpoželjnijih partnera. Zahvaljujući ovim osobinama kao i orijentiranosti prema kupcu, Plastex je sagradio zavidan odnos sa predstavnicima svih industrijskih grana u regiji.

Misija firme je zadovoljiti sve potrebe klijenata uvođenjem novih tehnologija i dostignuća iz programa prerade polietilen, kao i ostalih fleksibilnih materijala.
Vizija Plastexa je ulagati u svoje uposlenike, biti u skladu sa modernim načinom proizvodnje i plasiranja proizvoda, te osvajanje novih potencijalnih tržišta.

Radno vrijeme

Ponedjeljak

07-15

Utorak

07-15

Srijeda

07-15

Četvrtak

07-15

Petak

07-15

Subota

-

Nedjelja

-

Adresa

Adresa:

Gračaničkih gazija, Gračanica

GPS:

44.692355253753, 18.296766438083

Telefon:
Kontaktirajte menadžment
Plan My Route
Direktor / Predsjednik uprave:

Terzić Sead