Osnovna djelatnost tvrtke Menprom je proizvodnja vrhunskih mesnih proizvoda i delikatesa od pilećeg, purećeg i goveđeg mesa. „Proizvesti domaći proizvod vrhunskog kvaliteta“ je moto Mesne industrije Menprom, porodične kompanije osnovane 1998. godine.

 

Vrhunski mesni delikatesi od visokokvalitetnog pilećeg, goveđeg i purećeg mesa čine Menprom jednom od vodećih mesnih industrija u našoj zemlji. Od prvog proizvoda do danas na tržište su plasirali široku paletu zdravih, ukusnih proizvoda proizvedenih posebnom pažnjom i po jedinstvenim recepturama. Spisak mesnih proizvoda tvrtke Menprom čine trajne kobasice, suhomesnati proizvodi, kobasice, šunke, parizeri, polutrajne kobasice, konzervirano meso, gotova jela, paštete, hrenovke i svježe meso.

Menprom je posebno ponosan na svoje proizvode Roštiljska kobasica, Goveđi pršut Premi i Pileći parizer Pollo.

Kombinacija prirodnih tradicionalnih ukusa i potvrđenog vrhunskog kvaliteta sa neprestanim ulaganjem u nova znanja i savremene tehnologije, te širenjem proizvodnih kapaciteta rezultat su sve veće potražnje i interesa za proizvodima tvrtke Menprom. Potvrda ovome su brojne medalje i nagrade koje je tvrtka dobila, što je samo dio priznanja za sve što su godinama stvarali. Ipak, ono čime se Menprom posebno ponosi je činjenica da su kvalitetom svojih mesnih proizvoda stekli povjerenje domaćih kupaca i postali prepoznatljivo ime i brand u Bosni i Hercegovini.

Na stalno rastuće zahtjeve o bezbjednosti hrane Menprom je odgovorio uvođenjem Međunarodnog standarda ISO 22 000-2005 u 2007. godini, čime se proces proizvodnje mesnih prerađevina počeo odvijati na planski način, utvrđenim redoslijedom i pod planiranim i nadziranim uvjetima, primjenjujući stroge HACCP principe i zahtjeve.
Time je Menprom postao prva prehrambena industrija u Bosni i Hercegovini koja posjeduje ovaj certifikat. Krajem 2008. godine uspješno smo implementirali i HALAL certifikat u okvire naše proizvodnje. Pored certifikata, kontrola zdravstvene ispravnosti i kvaliteta naših proizvoda se također svakodnevno vrši i u sklopu naše laboratorije koje je opremljena najsavremenijom opremom iz te oblasti.

Menprom danas predstavlja dinamičnu, savremenu kompaniju sa 160 zaposlenika, većinom mladih, kreativnih, visokoobrazovanih i ambicioznih ljudi. Njihov svakodnevni cilj je opravdati povjerenje i zadovoljstvo dugogodišnjih kupaca i učiniti da kvalitet Menpromovih proizvoda bude neprikosnoven.

U međuljudskim odnosima zaposlenika Menproma cijene se timski rad, poštovanje, te povjerenje u međusobnom radu. Mesna industrija Menprom nudi dodatne mogućnosti onima koji su odlučni i koji žele razvoj svojih profesionalnih sposobnosti. Također, Menprom nudi stalnu edukaciju, kroz razna predavanja i seminare, što na koncu doprinosi boljem razvoju i napretku firme.

Vizija tvrtke je biti standard i mjerilo kvaliteta, a naročito inovativnosti, biti drugačiji na konkurentnom tržištu mesnih prerađevina i pružati svojim potrošačima uvijek nešto novo.
Misija tvrtke je opravdati povjerenje kupaca i potrošača pružanjem visokokvalitetnih proizvoda vrhunskog okusa, te ostvariti maksimalnu vrijednost i kvalitet vlastitog proizvoda.

 

Radno vrijeme

Ponedjeljak

08-17

Utorak

08-17

Srijeda

08-17

Četvrtak

08-17

Petak

08-17

Subota

08-12

Nedjelja

-

Adresa

Adresa:

Ahmeta Kobića bb, Gornja Tuzla

GPS:

44.544386003311, 18.756418079138

Telefon:
Kontaktirajte menadžment
Plan My Route
Direktor / Predsjednik uprave:

Mensur Alić