JUNUZOVIĆ-kopex je uticajan sudionik na tržištu nafte i naftnih derivata. Firma je osnovana 1996 godine sa sjedištem u Lukavcu i 100% je privatno vlasništvo.


 

U osnovne djelatnosti kompanije JUNUZOVIĆ – kopex d.o.o. Lukavac spadaju usluge transporta, niskogradnje i rudarstva, uvoz-izvoz, promet roba i usluga.
Od prvobitno registrovane djelatnosti, izgradnje putne mreže, proizvodnje betona i usluga transporta, firma je danas stvorila profil u oblasti trgovine naftom i naftnim derivatima na veliko i malo, pružanjem usluga transporta u domaćem i međunarodnom saobraćaju, kao i pružanje usluga rada građevinskih mašina. Firma radi sa najsavremenijim mašinama marke CATERPILLAR, KOMATSU, TEREX, a to su: rovokopači, buldožeri, utovarivači i grederi.

Postignuta kvaliteta u građevinarstvu je lista referenci koja svjedoči o urađenim poslovima i koja potvrđuje da je JUNUZOVIĆ-kopex, firma sa visokim renomeom u oblasti niskogradnje i rudarstva.
Pod vlasništvom kompanije Junuzović-kopex d.o.o Lukavac, početkom septembra 2016. godine otvorena je prva CNG plinska stanica. Ovo je ujedno i prva punionica zemnog plina na području Bosne i Hercegovine. Plinska stanica izgrađena je u krugu Gradskog i prigradskog saobraćaja d.d. Tuzla, kompanije koja je u većinskom vlasništvu firme Junuzović-kopex.

Da bi se ostvarila Misija i dosegla Vizija neophodno je rad i napore podrediti očekivanjima i ciljevima onih koji su prije svega zainteresirani za unaprijeđen i odličan rad JUNUZOVIĆ – kopex-a, a to su kupci, dobavljači i zajednica. Zato su temeljne vrijednosti kompanije:
– Partnerski odnos sa kupcima,
– Partnerski odnos sa dobavljačima,
– Odgovoran odnos prema zajednici,
– Dobrobit zaposlenih.

Kao dodatnu mjeru za kontinuitet u održavanju kvaliteta naftnih derivata, firma ima potpisan ugovor o kontroli kvaliteta sa domaćom ovlaštenom kućom za kontrolu kvaliteta naftnih derivata RGH Inspekt d.o.o. Sarajevo.
Firma trenutno zapošljava 80 radnika, a cilj joj je da proširi kako ljudske tako i tehničke resurse.

Naša vizija je postati vodeća međunarodna kompanija u pružanju cjelovite i kvalitetne usluge, prije svega jačanjem naše pozicije na stranim tržištima, ugovaranjem novih poslova i prodorom na nova tržišta.

Naša misija je razvijanje i održavanje poslovnih odnosa sa domaćim i stranim partnerima, osiguravajući visoke standarde kvalitete na području inženjeringa, cestovne i telekomunikacijske infrastrukture.

Radno vrijeme

Ponedjeljak

00-24

Utorak

00-24

Srijeda

00-24

Četvrtak

00-24

Petak

00-24

Subota

00-24

Nedjelja

00-24

Adresa

Adresa:

M4, Modrac

GPS:

44.5194967, 18.5307814

Telefon:
Plan My Route
Direktor / Predsjednik uprave:

Saša Selimović