Osnovna djelatnost kompanije Herceg d.o.o. Srebrenik je fabriciranje proizvoda od plastičnih masa za građevinarstvo, PVC prozora i vrata, te proizvodnja metalnih konstrukcija i dijelova konstrukcija za građevinarstvo.
 
 

Društvo Herceg d.o.o. Srebrenik predstavlja potvrdu uspješnog poslovanja čija je tradicija duga 33 godine. Firma je osnovana 1983. godine kao zanatska radionica braće Herceg. Danas, Herceg d.o.o. je jedan od najvećih proizvođača PVC i ALU stolarije u Bosni i Hercegovini. Kompanija u svojoj pozadini ima neprocjenjivo radno iskustvo, a vrhunski kvalitet proizvoda prepoznali su domaći i inostrani kupci podjednako, tako da tvrtka već 13 godina uspješno izvozi stolariju u zemlje Evropske unije, pa i šire.

Herceg d.o.o. je najveći proizvođač, distributer i izvođač PVC i ALU stolarije u Bosni i Hercegovini. Ova uspješna kompanija posjeduje:

 • Iskustvo i tradiciju u proizvodnji dugo više od tri decenije
 • Proizvodnju na cca. 11.200 m2 natkrivenog proizvodnog prostora
 • Oko 380 uposlenika, od čega preko 33 sa visokom stručnom spremom
 • Najsavremenije mašine za proizvodnju i prateća softverska rješenja iz branše
 • Certificiranu proizvodnju PVC stolarije i ALU bravarije od strane holandskog instituta SKG

Herceg prozori i vrata ispunjavaju najsavremenije zahtjeve u pogledu kvaliteta, funkcionalnosti, dizajna, termičke i zvučne izolacije. Herceg d.o.o. nudi proizvode i usluge po svjetskim standardima, što mogu potvrditi mnogobrojni kupci u cijeloj Bosni i Hercegovini, ali i kupci u Hrvatskoj, Sloveniji, Belgiji, Holandiji, Njemačkoj, Norveškoj, Švicarskoj, Austriji, Italiji i Australiji.
Pored visokokvalifikovane i motivirane radne snage, jedan od pokazatelja kvaliteta proizvoda tvrtke Herceg je i činjenica da u svojoj proizvodnji koriste samo najkvalitetnije repromaterijale. PVC stolarija se proizvodi od najpoznatijih njemačkih profila po sistemima TROCAL i KÖMMERLING, a aluminijski proizvodi se izrađuju od profila po sistemima FEAL, SCHÜCO, ALIPLAST i VAN BEVEREN. U svoje proizvode ugrađuju stakla svjetskih proizvođača AGC GLAVERBEL i GUARDIAN, od kojih se u proizvodnim pogonima izrađuju dvostruka ili trostruka termoizolaciona stakla punjena argonom, a pri čemu u kombinaciji sa Float i LOW-E staklima Herceg d.o.o. zadovoljava najstrože norme u ovoj oblasti.

Glavni cilj društva Herceg je zadovoljstvo kupaca, a to postižu tako što stalno osiguravaju:

 • vrhunski kvalitet proizvoda uz relativno povoljne cijene
 • širok asortiman proizvoda, usluga i najsavremenije tehnologije proizvodnje
 • stručne i pouzdane savjetnike za odabir proizvoda
 • siguran i efikasan servis u garantnom roku i roku izvan garancije
 • relativno kratke rokove isporuke
 • poštivanje krilatice ZA MIRAN SAN, TOPLU ZIMU i UGODNO LJETO!

Misija kompanije je pratiti načela kvalitetne i suvremene proizvodnje, težiti ka samoodrživom i rastućem razvoju, i tako učvrstiti svoj ugled i svoje važno mjesto na tržištu PVC i ALU stolarije.

Vizija kompanije je ostati na tržišta kao jedan od najprepoznatljivijih i najkredibilnijih proizvođača PVC i ALU stolarije u regiji, te kontinuirano osvajati povjerenje novih kupaca i poslovnih saradnika.

Radno vrijeme

Ponedjeljak

07-15

Utorak

07-15

Srijeda

07-15

Četvrtak

07-15

Petak

07-15

Subota

07-15

Nedjelja

07-15

Adresa

Adresa:

Industrijska bb, Srebrenik

GPS:

44.693141325955, 18.502282377724

Telefon:
Plan My Route