G.T.D. TEHNA Gračanica se bavi izradom i montažom armiranobetonskih konstrukcija od 1997. godine, a od svog začeća kompanija je izgradila objekte Mercator Tuzla, Interex Sarajevo, Slavija Banja Luka, Edoslad Gračanica, Berlijeta Visoko, Malcom Sarajevo, Niskogradanja Laktaši, Robot Sarajevo, Eurogalant Gračanica i mnoge druge.

 

 

Pored ovih objekata kompanija Tehna je izgradila još oko 500 manjih i srednjih objekata.

Kompanija posjeduje vlastitu tehnologiju proizvodnje temeljnih stopa, stubova, međuspratnih „T“, „L“ i „obrnutih T“ greda, „PI“ ploča, kranskih greda, krovnih „T“ korita, jednostrešnih i dvostrešnih „ZT“ krovnih nosača, krovnih „T“ greda, „A“ greda, sekundarnih krovnih nosača – rožnjača, kao i „I“ nosača koji čine sastavni dio konstrukcija za mostove.

Proizvodnja montažnih dijelova (prefabrikata) odvija se u optimalnim uvjetima proizvodnje, prema strogim industrijskim načelima, a njihovo spajanje vrši se na gradilištu, odnosno mjestu izgradnje objekta. Pažljivo pripremljen beton lije se u kalupe uz stalnu kontrolu sastava betona koju sprovodi „Institut za građevinarstvo, građevinske materijale i nemetale“ d.o.o. Tuzla. Nakon postizanja potrebne čvrstoće betona, primjenom tehnologije zaparivanja, elementi se vade iz kalupa i premještaju u skladište. Elementi se skladište na drvenoj podlozi, uz sve potrebne sigurnosne predostrožnosti i mjere opreza nužne za stvaranje kvalitetnog proizvoda. Nakon toga elementi se transportiraju na gradilište gdje se produktivnim metodama i sredstvima montiraju i finaliziraju oblikovanjem u dovršenu građevinu.
Lepeza usluga kompanije Tehna podrazumijeva montažnu gradnju, proizvodnju i ugradnju betonske galanterije (betonskih cijevi, betonskih blokova za zidanje i ivičnjaka) i armirano-betonskih stubova.
Prednosti montažne gradnje, a ujedno i razlozi zašto klijenti cijene kompaniju G.T.D. Tehna, su:

 • Ekonomičan oblik građenja (brzina, cijena, kvalitet)
 • Savremena proizvodnja (industrijska i serijska)
 • Industrijalizirana gradnja (visok stepen mehanizacije rada, koordinacije i racionalizacije proizvodnih parametara)
 • Organizacija rada sa lančanim tokom
 • Specijalizacija rada
 • Tipizacija i standardizacija rada i proizvodnje
 • Mehanizovana i automatizovana proizvodnja
 • Eliminacija nepovoljnih atmosferskih djelovanja i prilagođavanje svim sezonskim uvjetima rada
 • Eliminacija (redukcija) grešaka subjektivnog karaktera (smanjenje količine ljudskog rada i ljudskih grešaka)
 • Minimiziranje zanatskih radova na gradilištu
 • Proizvodnja dijelova (prefabrikata) u povoljnim uvjetima proizvodnje i njihovo spajanje na gradilištu u minimalnom i prethodno dogovorenom vremenskom roku

Posebno je važno istaći da G.T.D. Tehna posjeduje ISO 9001 certifikat koji garantira međunarodne standarde proizvodnje i upravljanja kvalitetom u poslovnoj organizaciji. Ovo je nedvojben pokazatelj da je G.T.D. Tehna ispunila najvažnije uvjete za kvalitetnu i sigurnu proizvodnju, te uskladila svoje poslovanje sa međunarodno priznatim normama.

Misija kompanije je obogatiti dugogodišnje iskustvo u izradi i realizaciji kvalitetnih građevinskih projekata, te afirmirati besprijekoran i kreativan odnos sa klijentima, kupcima i poslovnim saradnicima.

Vizija kompanije je biti među vodećim kompanijama regije u oblasti građevinarstva, te kroz postojeće i buduće projekte učestvovati u izgrađivanju prosperitetne zajednice.

Radno vrijeme

Ponedjeljak

-

Utorak

-

Srijeda

-

Četvrtak

-

Petak

-

Subota

-

Nedjelja

-

Adresa

Adresa:

Donja Lohinja bb

GPS:

44.659093906476, 18.346566360711

Telefon:
Plan My Route
Direktor / Predsjednik uprave:

Asim Begović