Skromni počeci rada tvrtke EDO-SLAD d.o.o. vežu se za sedamdesete godine prošlog vijeka kada je porodica Kamarić u Dobošnici kod Lukavca otvorila slastičarsku radnju.


 

Glavne djelatnosti kompanije su proizvodnja, trgovina i ugostiteljstvo, sa osobitim akcentom na uspješnu tradiciju proizvodnje kvalitetnih kolača, peciva i torti.
Danas, EDO-SLAD zapošljava preko stotinu radnika i posluje u okviru nekoliko poduzetnih jedinica u segmentima proizvodnje, trgovine i ugostiteljstva. Osnivač i direktor društva je gospodin Edin Kamarić iz Gračanice.
Fabrika za proizvodnju kolača koja posluje u sastavu preduzeća EDO-SLAD d.o.o. nalazi se u naselju Pribava kod Gračanice a proizvodni asortiman tvrtke čine kolači, torte i svježa peciva.
EDO-SLAD ima isproban sistem obuke svojih 129 uposlenika, zbog čega svi zaposlenici kompanije raspolažu adekvatnim vještinama i znanjem potrebnim za izvršavanje poslova.

EDO-SLAD posjeduje tržni centar ETNA, koji se nalazi u poslovno-trgovačkoj zoni Gračanice. Dio Tržnog centra Etna su poslovne jedinice Hipermarket i Restoran Etna.

Poslovna jedinica Supermarket je dio lanca Etna i kompanije EDO-SLAD, i prostire se na površini od 250 m2. U ponudi ima široki asortiman roba široke potrošnje. U okviru restorana nalazi se moderno opremljena dječja igraonica koja posjetiocima omogućava da nesmetano uživaju kafi ili piću sa prijateljima dok se njihova djeca bezbjedno igraju uz nadzor stručnog osoblja. U ponudi restorana su specijaliteti međunarodne kuhinje kao i delicije tradicionalnog bosanskohercegovačkog kulinarstva.

Kompanija ima namjeru proširiti i modernizirati postojeće proizvodne i ugostiteljske kapacitete, što znači da će u budućnosti EDO-SLAD dodatno proširiti svoj bogati asortiman kolača i torti, ali i izgraditi nove objekte u sklopu tržnog centra Etna.

Misija kompanije je zadovoljiti zahtjeve potrošača i tržišta kvalitetnim proizvodima i širokim asortimanom proizvoda.

Vizija kompanije je biti mjerilo kvalitetne proizvodnje na domaćem tržištu, te uvijek planirati i ostvarivati dodatno pojačanje proizvodnje, u skladu sa potrebama klijenata i tržišta.

Radno vrijeme

Ponedjeljak

07-22

Utorak

07-22

Srijeda

07-22

Četvrtak

07-22

Petak

07-22

Subota

07-22

Nedjelja

07-22

Adresa

Adresa:

22. Divizije 48, Gračanica

GPS:

44.70617356932, 18.310995697975

Telefon:
Plan My Route
Direktor / Predsjednik uprave:

Edin Kamarić