Početkom 2003. godine u Živinicama je osnovana zanatska radnja Pak centar sa osnovnom djelatnosti usluge pakovanja tečnih i praškastih proizvoda, kao i preradom i pakovanjem kafe. Između ostalog, 2003. godine kompanija je krenula sa preradom kafe i na tržište uvela potpuno novi proizvod pod imenom Dino Kafa, koji je vrlo brzo, zahvaljujući izvanrednoj kvaliteti i popularnosti među kupcima, postao zaštitni znak tvrtke.

Osnovna djelatnost kompanije DINO KAFA je prerada, pakovanje i distribucija kafe.
Danas, DINO KAFA je sveprisutan brand na području Tuzlanskog kantona. U posljednje dvije godine razvoj kompanije je uvjetovao ekspanziju na ostala bosanskohercegovačka tržišta. Otvorene su dvije nove poslovnice, jedna u Sarajevu a druga u Bihaću, odakle kompanija distribuira svoje proizvode na područja Krajine, Srednjobosanskog kantona i Hercegovine.

Dino Kafa, prvi proizvod koji je kompanija plasirala na tržište, napravljena je od najboljih vrsta sirove kafe, pržena i mljevena na tradicionalan bosanski način. Namijenjena je za pripremu izvorne i istinske bosanske kafe. Ovo je trenutno najprodavaniji proizvod kompanije. DINO KAFA – SPECIJAL je pripremljena od najboljih zrna minas kafe sa specifičnom aromom i kremastom pjenom koja kafi daje prepoznatljiv okus i neodoljiv miris. Izvrsno je prihvaćena među kupcima svih generacija.

DINO KAFA je dobitnik Zlatne medalje za kvalitetu na Međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajmu šljive Gradačac 2008., 2009. i 2010. godine. Kompanija je također dobitnik zlatne medalje za kvalitetu na Međunarodnom generalnom BH sajmu ZEPS 2008. i 2009. godine.
Ipak, menadžment i uposlenici kompanije ne kriju kako najvećom nagradom smatraju dobiveno povjerenje kupaca koji su u Dino Kafi prepoznali bogatstvo okusa i vrsnoće.

Misija kompanije je prerasti u jednog od vodećih prerađivača kafe, potvrditi dugoročan i plodonosan odnos sa klijentima, te ovjeriti dosljednost suvremene tvrtke koja svojim kupcima nudi samo najbolje.

Vizija kompanije DINO KAFA je proširiti proizvodnju, upoznati nova tržišta sa neodoljivim okusom Dino Kafe, i u bliskoj budućnosti postati općeprihvaćen brand u cijeloj BiH.

Radno vrijeme

Ponedjeljak

-

Utorak

-

Srijeda

-

Četvrtak

-

Petak

-

Subota

-

Nedjelja

-

Adresa

Adresa:

Omladinskih radnih brigada br. 162, Živinice

GPS:

44.4446453, 18.646032200000036

Telefon:
Plan My Route
Direktor / Predsjednik uprave:

Amela Avdibašić