Firma DELING je osnovana i započela sa radom 1991. godine.
 

 
Firma DELING je osnovana i započela sa radom 1991. godine. U dosadašnjem radu djelatnost firme je usmjerena na proizvodnju:

  • Niskonaponske razvodne opreme (distributivni i upravljački ormari, daljinski nadzor i mjerenje)
  • Uređaja za kompenzaciju reaktivne snage za nazivne napone 0,4 kV i 6 / 10 kV,
  • Kompaktnih transformatorskih stanica 10 (20) / 0,4 kV,
  • Mjernih modula na srednjem naponu,
  • Srednjenaponskih postrojenja Metal – Clad, nazivnih napona 12 kV(7,2), 24kV i 36 kV

Proizvodnja serije kompaktnih transformatorskih stanica je produkt dugogodišnjeg iskustva i know-how stručnih ljudi DELING-a.

Deling također vrši projektovanje SN i NN postrojenja, trafostanica 10(20) / 0,4 kV i 35 / 10(20) kV, svih električnih instalacija jake i slabe struje, elektromotornih pogona, upravljačkih i nadzornih sistema, elektroenergetskih mreža i postrojenja niskog i srednjeg napona, inženjering u okvirima projektovanja, proizvodnje, montaže i puštanja postrojenja u pogon.

U projektovanju se koriste savremene metode (programski paketi Caddy++, EPLAN i AutoCAD) sa velikom bazom podataka.

Za izvođenje radova firma posjeduje svu potrebnu opremu (transportna sredstva, mehanizaciju, CNC strojeve, alate) kao i opremu za ispitivanje i atestiranje svih vrsta instalacija i postrojenja.

U Bosni i Hercegovini Deling d.o.o. je pouzdan i stalan partner mnogih značajnih firmi, među kojima su JP ELEKTROPRIVREDA BiH SARAJEVO, ELEKTRODISTRIBUCIJA DISTRIKT BRČKO, ELEKTROPRIVREDA  RS, ENERGOINVEST Sarajevo, ZAVOD  ZA IZGRADNJU KANTONA SARAJEVO, JP DIREKCIJA CESTA FBiH, AUTOCESTE FBiH, BINGO Tuzla, i mnoge druge.

U inostranstvu tvrtka sarađuje sa eminentnim firmama i proizvođačima opreme u oblasti elektrike: ABB, SIEMENS, SCHNEIDER, KONČAR, SKW, ELKA, SITECO, PHILIPS.

U dijelu projektovanja i razvoja, pored vlastitih kadrova tvrtka ima profesionalnu saradnju i sa stručnim timovima Elektrotehničkog Fakulteta u Zagrebu, Elektrotehničkog Fakulteta u Sarajevu i Elektrotehničkog Fakulteta u Tuzli.

Firma DELING od 2004. godine posjeduje CERTIFIKAT ISO 9001:2000., a od 2013. godine i certifikat EN ISO 14001:2004.

Osim svojih osnovnih djelatnosti, kompanija DELING je 2010. godine uvela i novu poslovnu djelatnost iz oblasti pravnog, ekonomskog i financijskog savjetovanja, oblasti računovodstva i knjigovodstva, kao i pružanje usluga poreznog savjetovanja i zastupanja, a sve u cilju pomoći inostranim firmama koje imaju namjeru započeti ili su već započele poslovne aktivnosti u Bosni i Hercegovini, a potrebne su im moderne i specijalizirane usluge poreznog savjetovanja i zastupanja.

Misija tvrtke je opravdati i zadržati lidersku poziciju u BiH i regiji u proizvodnji električnih instalacija i opreme, i izvođenju elektromontažnih radova.

Vizija tvrtke Deling D.O.O. je plasirati širok spektar pouzdanih i kvalitetnih proizvoda na nova tržišta, nastaviti plodnu saradnju sa postojećim klijentima, i zadobiti povjerenje novih korisnika.

 

Radno vrijeme

Ponedjeljak

-

Utorak

-

Srijeda

-

Četvrtak

-

Petak

-

Subota

-

Nedjelja

-

Kontaktirajte menadžment
Plan My Route
Direktor / Predsjednik uprave:

Omer Delalić