Osnovna djelatnost kompanije Bony je proizvodnja bezalkoholnih pića i voćnih sokova. Tvornica je počela s proizvodnjom sirupa u septembru 1997. godine. Od tada, Bony uspješno gasi žeđ miliona potrošača na domaćem i stranom tržištu.

 

Od 1998. počinje proizvodnja gaziranih, a od 2000. i bistrih sokova. Izvoz u Hrvatsku počinje 2001. Kvaliteta je došla do izražaja, pa je 2005. počeo i izvoz voćnih sirupa za Sloveniju. Nakon toga je počeo i izvoz raznih proizvoda tvornice Bony u sve više zemalja svijeta, da bi danas taj broj narastao na 11 zemalja, većinom evropskih. Bony je tu da zadovolji potrebe svojih potrošača, ali i da svojim radnicima omogući rad u sigurnoj i ugodnoj radnoj atmosferi, uz poštovanje radnog prava i pošten odnos prema radu.
Vizija koja vodi Bony ka ostvarenju poslovnih ciljeva je stalna inovacija proizvoda i proizvodnog procesa.

Vrata tvornice Bony uvijek otvorena svima koji žele vidjeti kako se proizvode njihova omiljena bezalkoholna pića.
Bony u proizvodnji koristi isključivo sirovine čija je upotreba dozvoljena u Evropskoj uniji, a veliki dio sirovina uvozi upravo iz Evropske unije. Novoizgrađeni moderan pogon sa automatiziranim procesom proizvodnje osigurava vrhunsku higijenu proizvoda koji izlaze iz tvornice, a još od 2006. godine u potpunosti je izbjegnut direktni kontakt čovjeka sa proizvodom u fazi proizvodnje.
Kvalitetu svih ulaznih sirovina i gotovih proizvoda koji izlaze iz proizvodnje neprekidno nadgleda vlastiti tehnološki laboratorij, kao i ovlašteni vanjski laboratoriji, tako da je kvaliteta Bony proizvoda konstantna.

Budući da proizvodnja već godinama raste, proširuju se i tržišta. Bony osim tvornice i sjedišta firme u Tuzli, djeluje još i preko poslovnica u Banjaluci i Sanskom Mostu, a radi izvoza u Evropsku uniju, pokrenuta je i vlastita firma Bony sokovi, sa sjedištem u Zagrebu.
Sirovine za proizvodnju, kojih nema u BiH, uvoze se iz Evropske unije. Voćne kaše i koncentrati se najviše uvoze iz Južne Amerike i Afrike.
Tvornica Bony leži na prirodnim izvorima kristalno čiste vode koji se nalaze na dubini od 148 metara. Zahvaljujući tome, pića proizvedena u ovoj tvornici imaju poseban okus koji je drugim proizvođačima teško dostići.
Bony je iznimno pouzdan trgovinski i poslovni partner. Veliki kapacitet novoizgrađenog proizvodnog pogona, kao i prostrano skladište, koje omogućava stvaranje velikih sigurnosnih zaliha gotovih proizvoda, osiguravaju neprekidne isporuke i tokom najvećih ljetnih vrućina.

U skladu sa gore navedenim principima Bony je usvojio najviše međunarodne standarde u vođenju procesa proizvodnje: ISO 9001:2008 i HACCP.
Standard ISO 9001:2008 potvrda je da se od ulaska sirovina u tvornicu do izlaska gotovog proizvoda poštuju radne procedure koje osiguravaju da kvaliteta proizvoda bude na nivou najvećih evropskih i svjetskih proizvođača.

 

Vizija tvrtke Bony je ulagati u razvoj novih proizvoda i ostati na tržištu sve dok postoji potreba za kvalitetnim bezalkoholnim pićima i voćnim sokovima po prihvatljivim cijenama.
Misija kompanije je proizvodnja kvalitetnih bezalkoholnih pića uz poštovanje najviših standarda Evropske unije, po cijenama prihvatljivim potrošaču u Bosni i Hercegovini.

 

Radno vrijeme

Ponedjeljak

08-16

Utorak

08-16

Srijeda

08-16

Četvrtak

08-16

Petak

08-16

Subota

-

Nedjelja

-

Adresa

Adresa:

M18 32a, Morančani 75214

GPS:

44.493842479904, 18.614959299047

Telefon:
Kontaktirajte menadžment
Plan My Route
Direktor / Predsjednik uprave:

Nermin Čolić