Osnovna djelatnost kompanije je proizvodnja svježih konzumnih jaja. Proizvodnja konzumnih jaja predstavlja izuzetno zahtjevan tehnološki proces koji je u intenzivnom peradarstvu poprimio odlike intenzivne industrijske proizvodnje.

 
 
 

Farma koka nosilja Bingo posjeduje najnapredniju opremu za uzgoj i držanje koka nosilja njemačkog proizvođača Big Dutchman, koja zadovoljava sve standarde savremene proizvodnje prema Zakonu o dobrobiti životinja.

Danas je Farma Bingo,  jedan od najvećih i najmodernijih centara peradarske proizvodnje konzumnih jaja u BiH, što se može zaključiti na osnovu kapaciteta koje posjeduje, savremenoj tehnologiji koja prati svjetske trendove, poslovnoj politici koju kreira na način da unaprijedi svoj status društveno korisnog preduzeća. Konzumna jaja su sigurna i zdravstveno ispravna zahvaljujući kontinuiranom ulaganju u sigurnost i kvalitet proizvoda, a što obezbjeđuju i certifikati Halal standard, HACCP (sistem upravljanja zdravstvenom ispravnošću hrane) te Sistem organizacije vlastite kontrole.

Kapacitet dnevnog pakovanja jaja je do 300 000 konzumnih jaja po Rješenju od kantonalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, dok automatska mašina za sortiranje i pakovanje konzumnih jaja ima kapacitet sortiranja i pakovanja od 30 000 jaja na sat. Kapacitet rashladnih komora odnosno skladišta jaja je do 1 200 000 jaja. Farma koka nosilja „Bingo“ na godišnjem nivou proizvede i do 50 miliona konzumnih jaja.

Farma Bingo se nalazi na području nekadašnje američke vojne baze Komanči, na periferiji Živinica. Kompanija trenutno broji 20 zaposlenih.

Naša vizija je postati lider u proizvodnji jaja na tržištu BiH i regiona, ali i strateško širenje palete proizvoda na nova tržišta.
Naša misija je ponuditi svježe i kvalitetne proizvode, te zadržati reputaciju jednog od najvećih i najmodernijih centara za proizvodnju konzumnih jaja u BiH.

 

Radno vrijeme

Ponedjeljak

07-15

Utorak

07-15

Srijeda

07-15

Četvrtak

07-15

Petak

07-15

Subota

-

Nedjelja

-

Adresa

Adresa:

Kovači, Živinice

GPS:

44.445034532611, 18.680871728042

Telefon:
Plan My Route
Direktor / Predsjednik uprave:

Nedim Begić