Bingo d.o.o. osnovana je 1993. godine u Tuzli. Za 24 godina postojanja, izgrađena je mrežu trgovina širom Bosne i Hercegovina koja do danas broji 184 poslovne jedinice. Osim kvaliteta usluga i širokog asortimana, vjernim kupcima nude najniže cijene koje već godinama opravdavaju slogan: Bingo, kralj dobrih cijena! Glavni fokus su proizvodi i niske cijene. Iz ponude izdvajamo širok asortiman prehrane, hemije, kozmetike, konfekcije, kućnih potrepština, te najbolje opremljene baby centre. Osnovna djelatnost je trgovina, ugostiteljstvo i proizvodnja.

Kupovina u Bingu je pravo zadovoljstvo zbog velike zastupljenosti domaćih proizvoda na policama (preko 70% u nekim kategorijama). U svim tržnim centrima širom Bosne i Hercegovine postoje i savremeno opremljene igraonice za mališane, te vlastiti restorani sa odabranim menijem i najpovoljijim cijenama. U sklopu kompanije postoji i 9 proizvodnih pogona i 11 kompanija drugih djelatnosti: Corn Flips Majevica Srebrenik, Semberka Janja, Kaleteks Kalesija i Fabrika namještaja Duka. Prije tri godine otvorena je i najsavremenija farmu koka nosilica, a kapacitet farme je 5 miliona jaja mjesečno. Nakon toga otvorene su farme brojler pilića, jednu u Špionici (na teritoriji općine Srebrenik, kapaciteta 60.000 pilića) i jednu na Dubravama (općina Živinice kapaciteta 90.000 pilića). U Tuzli na lokaciji Bosanska poljana postoji i fabrika tjestenine, gdje se proizvedu 50 tona raznih vrsta tjestenine, te fabrika papirne konfekcije (toalet papir, ubrusi i maramice), u kojoj se mjesečno proizvede oko 40 tona pomenutih artikala. Semberka Bijeljina je u vlasništvu Binga, na čije rezultate treba biti izuzetno ponosan. Jedinstvenost distribucije se obavlja kroz sopstvene kanale.

Bingo doo učestvuje u raznim manifestacijama, svakodnevnim donacijama, sponzorstvima, društveno odgovornim aktivnostima i kampanjama sa partnerima. Kompanija je dobila priznanja za kvalitet, nagradu QUADAL za najbolji maloprodajni trgovački lanac 2015./2016., nagradu za najpoželjnijeg poslodavca u sektoru maloprodaje 2016., te i priznanje za marketinški nastup, top 10 oglašivača u 2016. godini u FMCG sektoru.

Kompanija Bingo je lider u Bosni i Hercegovini, a zastupljen je i na stranom tržištu. Trenutno kompanija ima 5.500 zaposlenih, kvalifikacijske strukture SSS/VSS, starosne strukture od 20-60 godina. Posjeduje certificirane standarde HACCP i Halal.

 

Naša vizija jeste održati lidersku poziciju najvećeg maloprodajnog lanca u Bosni i Hercegovini i ostvariti održiv poslovni rast kao i dugoročni partnerski odnos sa kupcima, dobavljačima i kooperantima.

Naša misija je ponuditi kvalitetnu uslugu, asortiman i kupovinu.

Radno vrijeme

Ponedjeljak

-

Utorak

-

Srijeda

-

Četvrtak

-

Petak

-

Subota

-

Nedjelja

-

Adresa

Adresa:

Bosanska Poljana bb, Tuzla

GPS:

44.5143241, 18.5844898

Telefon:
Plan My Route
Direktor / Predsjednik uprave:

Senad Džambić