Osnovna djelatnost Bihaćke pivovare je proizvodnja piva i trgovina alkoholnim i bezalkoholnim pićima na veliko i malo.
 

 

Bihaćka pivovara d.d. osnovana je 1990. godine. Već u samom početku, pivovara je veoma brzo osvojila tržište sa svojim zlatnim alkoholnim pićem. Piva Bihaćke pivovare su spoj tradicionalne proizvodnje vrhunskog lagera i odobrene recepture dokazanih čeških stručnjaka koji pažljivo nadziru čitav proces proizvodnje. Bihaćka pivovara je suvremena tvornica sa vrhunskom tehnologijom proizvodnje, koja osigurava visoku kvalitetu i unikatnu osobnost proizvoda. To potvrđuju i najbolje ocjene Instituta za ispitivanje kvaliteta zemalja Evropske unije. Proizvodni kapacitet pivare je 250.000 hl godišnje.

Potvrda uspješne poslovne strategije pivovare su priznanja i nagrade za kvalitet piva. Bihaćka pivovara d.d. je laureat 29. Internacionalne nagrade – Međunarodni trofej za kvalitet Frankfurt 2001. (29th Internacional Trophy for Quality), te 31. Internacionalne nagrade – Međunarodni trofej za komercijalni prestiž, Madrid 2001. (31th Internacional Award for Commercial Prestige – New Millennium Award).

Bihaćkoj pivovari je 4. aprila 2005. godine ugledna certifikacijska kuća iz područja kvalitete DQS GmbH iz Njemačke dodijelila certifikat DIN EN ISO 9001:2000, a 13. juna 2007. godine, ista ustanova je pivovari uručila i certifikat ISI 14001:2004. Ovi certifikati potvrđuju činjenicu da pivovara ima organizirano cjelokupno poslovanje prema zahtjevima evropskih i svjetskih normi kvaliteta i poslovanja, a sve s ciljem da ispuni zahtjeve, ukus i očekivanja kupaca i suvremenog tržišta. Bihaćka pivovara je svjesna činjenice da samo stabilan sistem kvalitetnih sirovina i okoliša pruža idealne preduvjete za kvalitetne proizvode, stoga pivovara nastoji sačuvati ranjivi ekosistem u skladu sa svim novim spoznajama i svjetskim standardima.

Vrhunskom kvalitetu svojih proizvoda Bihaćka pivovara, pored ostalog, ima zahvaliti i besprijekorno čistoj prirodnoj izvorskoj vodi koju crpi sistemom cjevovoda sa izvorišta Lipa voda udaljenog osam kilometara od tvorničkog pogona. Lipu vodu na taj način pivovara distribuira ravno u čaše kupaca u PET pakovanjima od 0.33 l, 0.5 l, 1.5 l i 5 l, te u galonima od 18.9 l. Upravo zahvaljujući vodi sa ovog izvora Bihaćka pivovara d.d. proizvodi vrhunsko svijetlo pivo Preminger, te tradicionalno i nešto laganije pivo Unski biser, koje pakuje u povratne i nepovratne boce od 0,33l i 0,5 l, u bačve od 30 l i 50 l, te u PET ambalažu od 2l.
Bihaćka pivovara je posebno ponosna na svoje pivo Preminger, osvježavajuće piće proizvedeno suvremenom tehnologijom i originalnim češkim postupkom vrenja najkvalitetnijih i pažljivo odabranih prirodnih sirovina. Pored proizvodnje piva, Bihaćka pivovara ima i kvalitetnu ponudu bezalkoholnih pića Orangina, Limona i Tangerina, ledenih čajeva Frizy, JAMP sokova i prirodne izvorske vode Lipa.

Misija tvrtke je proizvesti najkvalitetnije, najukusnije pivo i najkvalitetnija bezalkoholna pića, i na ovaj način opravdati povjerenje kupaca na domaćem i stranom tržištu.

Vizija kompanije je ostati u vrhu na tržištu proizvodnje najfinijeg piva, unaprijediti i povećati proizvodnju, istovremeno razvijajući nove kvalitetne proizvode.

Radno vrijeme

Ponedjeljak

-

Utorak

-

Srijeda

-

Četvrtak

-

Petak

-

Subota

-

Nedjelja

-

Adresa

Adresa:

Vinička bb, Bihać

GPS:

44.818358547826, 15.898504125883

Telefon:
Plan My Route
Direktor / Predsjednik uprave:

Edin Ibrahimpašić