Firma  BABILON D.O.O Tuzla na ovim prostorima egzistira još od 1996. godine. Osnovna djelatnost firme je projektovanje, proizvodnja i prodaja atipičnog pločastog namještaja visoke kvalitete po evropskim standardima. Babilon D.O.O. danas broji oko 120 uposlenih, od kojih dio radi u distribuciji iverice i ostalih repromaterijala, dio u proizvodnji i veleprodaji namještaja, a dio u prodajnom Babilon centru.

Danas, firmu Babilon čini nekoliko divizija:

  • B-repromaterijali je divizija firme koja se bavi profesionalnim uvozom i distribucijom repromaterijala za drvnu industriju. To je ujedno i najstariji odjel firme. B-repromaterijali divizija postoji od samog osnivanja firme Babilon, i danas profesionalno opslužuje više od 300 klijenata diljem BiH.
  • Drugi segment tvrtke čini proizvodnja namještaja. Babilon proizvodi namještaj po željenim mjerama, projektima i dizajnu, a s druge strane postoji i serijska proizvodnja namještaja po već utvrđenom projektnom obrascu.
  • Treći dio firme je maloprodajni centar u kome se vrši prodaja kako vlastitog tako i namještaja drugih proizvođača. Pored prodaje namještaja, u maloprodajnom centru Babilon moguće je pronaći masivne podove, laminate, tepihe, zavjese i drugu robu potrebnu za dom.

Babilon D.O.O. proizvodi namještaj za kuhinje, dnevne boravke, spavaće sobe, dječje sobe, zatim američke plakare, ormare, kancelarijski namještaj, kao i ostali pločasti namještaj po zahtjevu kupca. Više od 20 godina iskustva firme jamče kvalitetnu i maksimalnu profesionalnost  i uslužnost. Pločasti namještaj tvrtke Babilon mogu se naručiti po mjeri i želji kupca u bilo kojoj državi članici Europske unije, Bosni i Hercegovini i zemljama bivše Jugoslavije sa uključenim prijevozom i montažom namještaja.

Što se tiče kompletne proizvodnje, Babilon je sa 80% proizvodnje fokusiran na strano tržište (Evropa, Afrika i saudijska Arabija) i 20% na bosanskohercegovačko tržište. Babilon D.O.O. zadovoljava stroge evropske kontrole proizvodnje, kontrole koje prate proizvodni proces od početka, sve do finalnog proizvoda. Isti principi kontrole vrijede i za materijale koji se koriste za proizvodnju namještaja.
Osim Njemačke, namještaj tuzlanske kompanije Babilon izvozi se na tržišta Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Austrije, Saudijske Arabije i Španije.
Također, u planu je proširenje kapaciteta za oko 50%, te je u Tuzli već u toku izgradnja nove tvornice. Shodno tome, u planu firme Babilon je i povećanje prometa i povećanje broja uposlenih za oko 10-15% na godišnjem nivou.

Vizija tvrtke je jasna: opravdati dugogodišnje povjerenje kupaca, otvoriti nove proizvodne i prodajne objekte, te osvojiti nova evropska i svjetska tržišta.

Misija tvrtke je proizvesti kvalitetan namještaj u skladu sa potrebama tržišta i kupaca, ulagati u savremenu i ekološku proizvodnju, i projektovanje namještaja.

Our Useful Features & Services

Radno vrijeme

Ponedjeljak

08-21

Utorak

08-21

Srijeda

08-21

Četvrtak

08-21

Petak

08-21

Subota

08-21

Nedjelja

08-21

Kontaktirajte menadžment
Plan My Route
Direktor / Predsjednik uprave:

Sead Omerčević