Počinje: 15/12/2016
10:00 AM
Završava: 15/12/2016
4:00 PM

Lokacija eventa

Tuzla

GPS 44.5340454669304, 18.6871346549309

Tuzla će 15. decembra biti domaćin Biznis foruma “Rasterećenjem privrede do novih radnih mjesta“.

Biznis forum bit će održan u Hotelu “Mellain“, a okupit će predstavnike resornih institucija vlasti, stručnjake iz oblasti ekonomije, poslovnog okruženja i zapošljavanja, privrednike iz uspješnih preduzeća Tuzlanskog kantona, te mlade poduzetnike.

Tokom Biznis foruma razgovarat će se o teretima koji ograničavaju rast i razvoj privrede u Bosni i Hercegovini, poput brojnih parafiskalnih nameta i poreza na dodanu vrijednost, budžetskim poticajima kojima vlast podržava privredu, ulogama vlasti u poticanju poslodavaca na zapošljavanje mladih, prednostima i manjkavostima postojećih programa aktivnih politika zapošljavanja dostupnih poslodavcima i nezaposlenima, kao i načinima podrške novim biznisima i samozapošljavanju.

Cilj je okupiti predstavnike vlasti, privrede i mlade ljude radi vođenja konstruktivnog dijaloga o pitanjima unapređenja poslovnog okruženja i prilika za zapošljavanje, kako u Tuzlanskom kantonu, tako i u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Među učesnicima Foruma bit će: Bego Gutić, premijer Vlade Tuzlanskog kantona, Jasmin Bešić, izvršni direktor Instituta za razvoj mladih KULT, Nermin Hodžić ministar razvoja i poduzetništva TK, prof.dr. Bahrija Umihanić sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, Ajka Baručić, ekonomska stručnjakinja u Institutu za razvoj mladih KULT, Ranko Markuš, direktor GOPA predstavništva u BiH, Alen Jusupović, vlasnik farme magaraca “Mali Farmer” iz Zavidovića, Vedrana Ajanović iz BIT Centra Tuzla.

“Kada će privrednici osjetiti konkretne, opipljive, vidljive i pozitivne efekte reformi koje se provode?! Uporno je bh. privrednik opterećen teškim poslovnim ambijentom, visokim i raznolikim porezima, brojnim parafiskalnim nametima, a od prošlog mjeseca i plaćanjem poreza na topli obrok i regres zaposlenika. Dakle, nova opterećenja umjesto rasterećenja!”, poručila je Ajka Baručić, ekonomska stručnjakinja u Institutu za razvoj mladih KULT, pred održavanje Biznis foruma u Tuzli.

Biznis forum “Rasterećenjem privrede do novih radnih mjesta” organizuje Institut za razvoj mladih KULT uz podršku Vlade Tuzlanskog kantona i Ministarstva razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona, a u okviru inicijative “Poslovni prostor BH” koju vodi Institut za razvoj mladih KULT, a koja je dio Projekta održivosti civilnog društva u Bosni i Hercegovini (CSSP), koji realizuju Centri civilnih inicijativa (CCI) i Centar za promociju civilnog društva (CPCD), a koji je podržan od Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Cijena ulaznice (kotizacije)
Besplatno
$0,00