Počinje: 15/02/2017
12:00 AM
Završava: 18/02/2017
12:00 AM

Lokacija eventa

Antalija, Expo Center

GPS 36.8968908, 30.7133233

Ured savjetnika za kulturu i turizam Ambasade Republike Turske u Bosni i Hercegovini obavještava zainteresirane kompanije i pojedince u BiH da će se najveći sajam hrane i pića u Turskoj,  24. Međunarodni sajam hrane i pića (Anfaş Food Product)  održati od 15. do 18. februara/veljače  2017. godine u Antaliji, u prostorimai Expo Center.

Podršku u organizaciji Sajma pruža Ministarstvo kulture i turizma Republike Turske. Zemlja partner 24. Međunarodni sajam hrane i pića (Anfaş Food Product) je Iran.

Zbog svog položaja, oblast Antalije je izuzetno bitna sa stanovišta kulturnog i turističkog potencijala.  Upravo iz tih razloga Ministarstvo podržava održavanje ovoga Sajma jer doprinosi promociji turizma i kulture ove regije.

Međunarodni sajam hrane i pića iz godine u godinu okuplja sve veći broj kompanija iz različitih zemalja svijeta kojima je Sajam idealna prilika da predstave svoje prehrambene proizvode, ali i upoznaju se sa proizvođačima iz drugih zemalja, razmijene iskustva i eventualno uspostave saradnju.

Cilj Sajma je poticaj domaćoj proizvodnji i izvoza, saradnja sa stranim firmama iz istog sektora, kao i otvaranje prema novim tržištima. Također, želja organizatora je promovirati Antaliju kao sajamski i konfresni grad te stvaranmje  internacionalne platforme razvoja sektora okupljanjem svih predsjednika sektora, privrednika i stručnjaka iz Turske i cijelog svijeta.

U  februaru/veljači ove godine održan je 23. Međunarodni sajam  hrane i pića (Anfaş Food Product)  koji je okupio 400 izlagača,  među kojima su bili i predstavnici prehrambenog sektora iz Sirije, Belgije, Holandije,Poljske, Moldavije, Turske, Sjevernog Kipra, Švicarska, Litvanija, Libija. Sajam je posjetilo  47.500 posjetilaca iz 49 zemalja, a tokom sajma održano je oko 800 poslovnih sastanaka zainteresiranih privrednika.

Detaljnije informacije o sajmu navedene su na sljedećim web-sajtovima: www.anfasfoodproduct.com i www.anfas.com.tr

Cijena ulaznice (kotizacije)
Besplatno
$0,00