ASA Prevent dovodi kineske investitore u BiH

ASA Prevent dovodi kineske investitore u BiH
Investicije Novosti

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić primio je u Sarajevu predsjednika uprave kineske kompanije CRRC Urban Traffic Kft Gu Yifenga i vlasnika ASA Prevent grupacije Nijaza Hastora.

Razgovarali su o investiranju u našu zemlju, s posebnim akcentom na prometni sektor.

Ovaj sastanak uslijedio je nakon prethodnog sastanka u Vladi FBiH.

Predsjedavajući Zvizdić je izrazio zadovoljstvo saradnjom NR Kine i Bosne i Hercegovine i rekao da su bilateralni odnosi dvije države dobri i bez otvorenih pitanja. Istaknuo je da Bosna i Hercegovina već sarađuje s kineskim firmama i da postoji spremnost za unaprjeđenje saradnje u mnogim oblastima, a posebno u sektoru izgradnje prometne infrastrukture.

Predsjednik uprave CRR Urban Traffic Kft Gu Yifeng je rekao da su u Bosni i Hercegovini prepoznali prostor za nove investicije i izrazio zadovoljstvo uspostavljanjem saradnje s jednom od najvećih bosanskohercegovačkih kompanija ASA Prevent grupacijom. On je rekao da suradnja između Bosne i Hercegovine i NR Kine može doprinijeti razvoju cijele regije zapadnog Balkana.

Tokom sastanka, vlasnik ASA Prevent grupacije Nijaz Hastor je rekao da dovođenje jednog od najvećih investitora iz Kine predstavlja doprinos razvoju bosanskohercegovačke privrede i jačanju infrastrukture koja je ključna za privlačenje novih investicija.

Predsjedavajući Zvizdić je rekao da su za ekonomski napredak Bosne i Hercegovine ključne nove investicije i naglasio zadovoljstvo činjenicom da kompanija CRRC namjerava investirati u BiH i raditi s domaćim uspješnim kompanijama, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH. (Klix)

Save

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa