Agrokomerc riješio pitanje uvezivanja staža za 128 radnika

Agrokomerc riješio pitanje uvezivanja staža za 128 radnika
Novosti

Velika Kladuša, 19. august 2017. – Agrokomerc d.d. Velika Kladuša uspješno je riješio pitanje uvezivanja staža i slanja u penziju 128 radnika. Za tu svrhu Agrokomerc je obezbjedio vlastita sredstava a dio sredstava je obezbjeđen u saradnji sa  Federalnim ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. Ovaj proces uvezivanja radnog staža počeo je sa finansijskom konsolidacijom Agrokomerca temeljem Zakona o finansijskoj konsolidaciji privrednih društava u Federaciji Bosne i Hercegovine i Odluke Vlade Federacije BiH o finansijskoj konsolidaciji privrednog društva „Agrokomerc“ d.d. Velika Kladuša, a koji traje od decembra 2014. godine.

Tim povodom danas su u komapniji Agrokomerc uručeni pokloni radnicima za koje su otklonjene sve prepreke njihovog odlaska u penziju.

»U svjetlu pozitivnih efekata finansijske konsolidacije kompanije Agrokomerc d.d. je i ovaj odlazak u zasluženu penziju naših 128 radnica i radnika. Sam proces uvezivanja staža i siticanja svih uvjeta za odlazak u penziju počeli smo provoditi od decembra 2014. godine, ali je inteziviran prošle i ove godine. Ovo je jedan od dokaza da smo kao kompanija na pravom putu i da efekti finansijske konsolidacije i rada Uprave Agrokomerca sve više dolaze do izražaja», izjavio je dipl. ecc. Ermin Mujić direktor kompanije Agrokomerc d.d.

Iz kompanije također naglašavaju da je u proteklom periodu kompanija dobila pozitivan revizorski izvještaj za 2016. godinu, a da je Vlada F BiH također usvojila Izvještaj o radu za 2016. godinu što je direktna refleksija pozitivnih pomaka u radu, a takve pozitivne izvještaje firma nije dobivala u proteklim periodima od rata, tačnije uvjek su bili negativni.

U kontekstu pozitivnih pomaka Vlada F BiH i resorno Ministarstvo su odobrili produženje postupka financijske konsolidacije za još dvije godine, što će omogućiti dalju revitalizaciju firme.

Tokom 2017. godine radnici Agrokomerc d.d. dobili su pravo na zdravstvenu zaštitu i ovjeru svojih zdravstvenih knjižica nakon više od 10 godina što predstavlja još jedan izuzetno pozitivan efekat za ovo Društvo i njegove radnike, kaže se u saopćenju kompanije Agrokomerc d.d. Velika Kladuša.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa