AC FOOD dao najveću ponudu za drugi dio imovine Agrokomerca

AC FOOD dao najveću ponudu za drugi dio imovine Agrokomerca
Novosti
Velika Kladuša, 30. august 2017. – AC Food d.o.o. Velika Kladuša danas je na javnom nadmetanju nepokretnosti koje je obavljeno u Općinskom sudu Velika Kladuša, ponudila najveći iznos i tako stekla pravo da uplatom u određenom vremenskom roku postane vlasnik drugog dijela imovine Dioničkog društva Agrokomerc. Predmet današnjeg javnog nadmetanja bio je dio “Prehrambene industrije” sa prilazima, objektima i postrojenjima u naselju Polje.

Rok za uplatu iznosa od 4,4 miliona KM koji je Sud ocijenio kao najveći ponuđeni je 30 dana, saopćeno je danas iz AC FOOD. Ova kompanija bila je jedna od tri ponuđača koji su danas sudjelovali na javnom nadmetanju.

Podsjećamo AC FOOD je krajem marta uplatom 3,053 miliona KM, također nakon provedenog javnog nadmetanja stekao pravo vlasništva nad pogonima za proizvodnju stočne hrane, preradu voća i povrća, kao i skladištima. Početkom juna ove godine AC FOOD je preuzeo proizvodnju branda Tops, kao i drugih Agrokomercovih proizvoda iz konditorskog programa, linija čokolade, začina, supa i pasteriziranog povrća.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa