Israeli Investment Group Balkan d.o.o. zainteresiran za GIKIL

Israeli Investment Group Balkan d.o.o. zainteresiran za GIKIL
Novosti

Na zahtjev Israeli Investment Group Balkan d.o.o. delegacija Vlade Tuzlanskog kantona predvođena premijerom Begom Gutićem susrela se danas s Jevgenijem Zotovim, direktorom te investicijske grupe zainteresirane za kupovinu i ulazak u vlasničke ili upravljačke odnose u lukavačkoj koksari.

Gutić je direktora Zotova upoznao o stanju, izazovima i poteškoćama s kojima se susreću Global ispat koksna industrija (GIKIL) i državna kompanija Koksno hemijski kombinat (KHK), te pokrenutim sudskim procesima u vezi s utvrđivanjem vlasništva u toj kompaniji.

– Vlada je trenutno u procesu sudskog dokazivanja prava vlasništva i upravljanja u GIKIL-u i očekujemo da nadležni sud u što skorije vrijeme donese presudu u ovom predmetu – rekao je Gutić, te dodao da će Vlada, nakon što preuzme upravljačka prava u GIKIL-u izraziti dobrodošlicu svim investitorima koji budu došli s iskrenim i zdravim namjerama.

– Naši ciljevi, kada je GIKIL u pitanju, su zaštita prava i interesa više od 1.000 radnika zaposlenih u toj kompaniji, zaštita državnog kapitala, te “zdravo” poslovanje kompanije koja ima sve preduvjete da ostvaruje profit – zaključio je Gutić.

Israeli Investment Group Balkan d.o.o. je izraelsko-ruska kompanija s osnivačkim kapitalom od 35 miliona američkih dolara, i s više od 20 godina iskustva u radu u oblasti industrije mineralnih resursa i infrastrukturnih projekata, saopćeno je iz Odjeljenja za informisanje Vlade TK.

Biznis Info.

Save

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa